Şəkər Xəstələri Nə Yeməlidir - Şəkəri aşağı salan qidalar - Ramin Məmmədzadə (Endokrinoloq - Dietoloq)
Şəkərli diabet - insulin sintezində çatışmazlıq və qan şəkərinin artması səbəbindən maddələr mübadiləsi pozğunluğu nəticəsində yaranan xroniki bir xəstəlikdir.
Diabet xəstələri hansı qidaları yeməlidir?
- 1. Karbohidratlar (taxıl, un və un məmulatları, quru paxlalılar, kartof, meyvə və tərəvəzlər, süd, qatıq);
- 2. Protein mənbəyi qidalar (ət, yumurta, pendir, süd, qatıq);
- 3. Çərəzlər ( xüsusilə qoz və badam);
- 4. Vitamin və mineral (meyvə və tərəvəz başda olmaqla, tərkibində vitamin olan yeməklər);
- 5. Su.